Kör så det ryker

Nu har vi väntat i fyra veckor. Jag pratar om uppvärmningen av den nya delen av huset. Det skulle bli +35° och jag tror det som mest var uppe i +27°. Så enligt den här metoden ser jag ett lyckat resultat i maj eller juni 2019.
Vi medverkar indirekt till en ökning av miljöförstöringen. Här värmer vi upp en del av kvarteret med alla värmefläktar.
Men förutom det står bilarna på tomgång i vanlig ordning och värmen stiger. Regnet faller och vi går mot en grå jul. I bästa fall kanske snön ligger vit på fjälltopparna.
Allvarligt talat. Varje svensk (jag tror säkert det gäller alla skandinaver) ska minska sitt utsläpp av växthusgaser från 10 till 1 ton per person. För att vara korrekt står hushållen för 6,3 ton per person. Det betyder handling. Om vi inte går på och leker Trump hela bunten betyder det en helt ny livsstil. Ok, det här var så tråkig information så nu försvann merparten av läsarna.
Ni som är kvar får lite mer fakta. Håll ut.
Flygresorna måste bytas ut mot andra transportsätt , tåg kan vara det goda valet. Ja, men vem ska ha tid att åka tåg? Nej, det blir inte många. Alltså blev det ingen resa. Desto bättre. Så reducerar vi massor av utsläpp. Samma lycka skulle vi nå om vi inte kör bil utan åker buss. Det har kommit till min kännedom att särskilt män är riktigt dåliga på att åka buss. Men det  är också något man kan lära sig. Inte svårt , om nu inte hela manligheten faller på grund av att inte få ratta en bil. Men ett tips är att öva på saken, åk buss en dag i veckan och när ångesten lagt sig öka med en dag. Till slut kan du sälja bilen och inte bara ha ett gott hjärta utan också bidra till renare luft. I små hålor som denna behövs då fler bussturer och kanske mindre bussar. Det är sällan fullsatt…
Så var det maten. Kött ryker liksom hårdost. Jag har slopat köttet totalt 1979 men osten har jag inte lyckats med. Så där får jag ta mig i kragen. Det blir en morot istället för en macka. Återkommer när jag lyckats.
Det finns en hel del som den lilla människan ska göra. Ja, men…
Parisavtalets mål är att minska utsläppen till 2050 så det är ju länge kvar. Då lever mest troligt inte jag, och en del andra. Alltså får någon annan ta hand om det problemet. Bra, då går jag ut och startar bilen så den är varm när jag ska köra till affären. Det är ju bara +8° ute idag och jag har inte tid att spendera 10 minuter på att gå till affären. Varför ska jag ändra på mina vanor när ingen annan gör det?
Tut,tut.