Nu börjar ett nytt kapitel: EFTER BRANDEN

Ja det finns många kapitel i livet. Ett av de hade rubriken: STARTA ETT NYTT LIV. Det började i juli 2012 när vi flyttade in på Hellandsgata 75 utan vatten och el. Vi hade köpt ett hus som den tidigare ägaren ville riva och när han inte fick tillåtelse till rivning hoppades han att det skulle brinna upp eller blåsa bort. Det gjorde det inte. Så han sålde det till oss. Jag och Patrik hade träffats några år tidigare och nu skulle vi äntligen flytta ihop. Vi ville börja på nytt och gärna starta ett projekt. Hittade huset på Finn.no och gjorde ingen research utan tänkte att det här blir både bra och kul. Det blev det också. Dessutom blev det ett projekt kantat av många motstånd från människor med makt. Men utmaningar kan både knäcka och stärka. Vi valde att tänka positivt. Så vi blev stärkta och jobbade med att renovera 1200 kvadratmeter hus som fått förfalla i decennier.
Nu hade vi kommit till en punkt när det började gå framåt. Vi såg äntligen en möjlighet till att få lite inkomst av huset och inte bara utgifter och arbete.
Men plötsligt utan vår inblandning när vi precis landat i Stockholm efter en semester på Island, får vi samtalet som ingen vill få.
-Det brinner i huset!
Vi satt på ett kafe och tiden stannade.
Sen tickade det på igen och jag sa till Patrik att nu är det bara att gå. Så vi gick. Jag har aldrig sett så lite under en tretimmars promenad. Medan vi gick försökte Henningsvær- och Svolvær brandkår släcka branden. Det var inte lätt. Vi hade kontakt med en snickare som jobbar i fastigheten närmast oss. Det var tre väldigt sorgliga samtal. Jag som är lagd åt det mer pessimistiska hållet sa till mig själv så att Patrik hörde, att nu är det bara att tänka positivt. Som ett mantra gick mina tankar i ljuset och att branden skulle stilla sig.
Brandmännen lyckades!
TACK!
Vi är så tacksamma.
Tack för att ingen blev skadad, tack för all hjälp och tack för att huset står kvar.
Nu börjar en spännande tid. Vi kan varmt rekommendera en resa till Island innan ni är med om en husbrand. Stärkta av varma källor, vänliga människor och fantastisk natur är vi nu full av kraft för att ta itu med det som kommer.
Jag ska skriva om vår fortsatta resa.
Vi har sovit en natt och en solig dag har börjat.
I morgon ska vi köra hem och se allt.
Välkommen att följa med!

2 Replies to “Nu börjar ett nytt kapitel: EFTER BRANDEN”

 1. Älskade Lena och Patrik
  Vilken fruktansvärd händelse efter allt arbete och möda ni lagt ner på detta. Ändå stor tur att inga människor skadats. Jag är så glad att jag är vän med Noomi på FB annars hade det dröjt innan jag vått veta detta. Hon är företagsam din dotter och jag hoppas hon får bra respons på sitt inlägg. Vi är i London just nu. Tänker på er och är som sagt jätteglad över att inte ni skadats. Många kramar tills vi hörs.

  1. Kära Birgitta! Tack för omtanken och vi är vid gott mod trots att det som inte ska hända har hänt. Nu är vi i Henningsvær och har just sett huset. Jag som har så bra fantasi blev lugn eftersom verkligheten var bättre. Det är en väldigt stor skada men det här ska vi fixa. Vi hörs snart igen!
   Kram
   Lena & Patrik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *