Batteriladdare

Idag har vi suttit i en batteriladdare. I en farkost har vi färdats i sol genom det vackraste av vackra Norrbotten och dess fjällvärld. En liten detalj: notera att jag skrev Norrbotten och inte Norrland. Lika väl som jag inte berättar att jag semestrat i Svealand eller har min bästa vän i Götaland är jag noga med att prata mer specifikt om Sverige.Allt annat anser jag vara obildat och arrogant. Jaja.

Så genom detta soliga vinterparadis landade vi i det vackraste av Norge: Lofoten. Vi har just kommit in i ett hus i Henningsvær. Inte hemma. Känns nytt att öppna väskorna hos Kristine och Paula. Men ett hjärtligt hem är ett HEM.

Vårt älskade hem ska vi se på i morgon, när det är ljust igen. Nu ska vi förvalta energin som vi är full av och i morgon kavlas ärmarna upp, något rejälare uppkavling än tidigare men med tydligt mål i sikte. Sitta i skiten var inte kul så nu har vi ställt oss upp, spolat av resterna och vässat både armbågar och verktyg.

Jag är TACKSAM. I sociala medier är ju tacksamhet, bekräftelser, emojies i form av hjärtan och annat gulligt, vanligt förekommande. Jag är inte bekväm med det språket, känns inte naturligt. Tillhör en annan generation. Inte så att jag är emot vänlighet men en glättig yta gör mig misstänksam även om der är ärligt menat. Nu när vi plötsligt inte är i fasen av att äntligen få skörda fem års hårt arbete, utan backar bakåt några år, är jag faktisk tacksam.

Jag är lycklig över Wenche och Stein Tore som härbärgerar våra snickare och över Kristine och Paula som låter oss bo i deras hus när de är på resa. Hur mycket det underlättar vår situation är svårt att beskriva.

Att min dotter Noomi startat en insamling för reparationen på Facebook, är så klart stort. Min första reaktion var : NEJj, vi behöver ingen hjälp. Men en sekund senare hade förnuftet tagit över och JO, vi behöver hjälp. Vi har startat ett projekt utan ekonomiska tillgångar. Ett stort problem i vårt arbetet har varit bankernas ovilja att låna ut pengar. En lokal bank svarade vår förfrågan med orden: -Det finns ingen utvecklingspotential i Henningsvær. Men tack och lov fanns det en annan bank med större visioner och tro på framtiden. Så med små medel har vi köpt begagnat, använt återvunnet material, sparat och sökt billigt för att få ett fint hus. Nu ska det göras om en del och bygget ska färdigställas – det kostar.

Alla bidrag är välkomna, både hurrarop, ett handtag eller en slant.

TACK!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *