Knasterfri påsk

Det kom en överraskning via mail. Våra barn hade samlat ihop till en present: ett spabesök. Men inte behöver vi  nåt spa. Eller varför inte. Vet inte att jag varit på nåt tidigare så det kanske är dags.
Vi lämnade tidigt en morgon, onormalt tidigt. Vi är bägge B-människor, inte uppe med tuppen om vi själva får välja. Men den här morgonen var det värt att stiga upp klockan fem. Som vanligt blev vi lite sena, det tar alltid tid att packa ihop sig. Men med bra rull på hjulen hann vi in på frukosten innan de stängde dörrarna. Så njöt vi i lugn och ro av morgonmaten tillsammans med Dagens Nyheter på papper. Jag älskar papperstidningar.
Sen gick vi en liten promenad med hundarna innan vi gjorde entré på spa-avdelningen. Patrik hade samma attityd som när man hade cirkelträning på gympan, det skulle gå undan vid varje station. Men jag fick in bromsen och så började vi njuta tillsammans. Det var ångbastu, arombastu, torrbastu, kallbalja, fotbad, varmbad och vanligt vatten. Både inomhus och utomhus. Det var på sätt och vis tur att utebassängen inte var så skön att ligga i för då hade vi somnat. Det kan ju orsaka drunkning om man har riktig otur. Men vi satt förutom när vi försökte simma i den där oergonomiska bassängen, det gjorde ont i knäna så det blev inga femhundra meter men däremot en längd, typ sju simtag.  Summa summarum var vi väldigt nöjda av allt mjukgörande en kropp kan uppleva på några timmar. Efteråt hade man önskat en säng men det ingick inte i erbjudandet. Så vi satte oss i bilen och körde till dottern istället. Det blev också bra. Fick gott bröd och soppa. När vi  satt där och åt upptäckte jag att knastret var borta. Det brukar knastra i nacken. Låter ungefär likadant som när man tuggar hårtbröd men det behövs inget tugg. Jag har inget större fel på nacken, vad jag vet förutom ljudet. Brukar inte fundera så mycket på det men nu när ljudet saknades tänkte jag att det var väldigt skönt. Så då blev jag än mer tacksam över de små livens fina present. Ljudfri nacke ! Härligt.
Så det blev en knasterfri påsk i strålande sol, vacker snö och blå himmel. Det ger välbehag. Vara på isen, se långt och njuta av alla soliga strålar. Tror vi så smått börjar bli beredda att återvända till allvaret…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *