Skallarna skallas

vindruta
©fotograf Lena Lahti

Min man han kan han och ibland går det undan. Som förra helgen när han skulle klättra upp på kajen efter att ha dragit upp en liten plastbåt. Eftersom det ändå var en bit upp fick han en hjälpande hand av en ung och stark och då gick det snabbt. Så snabbt att huvudet fick en rejäl smäll i en utskjutande järnbit. Han hörde att det kraschade inuti och så kom han in och bad mig se. Jag ville svara nej men man måste ju ställa upp när det är kris trots att jag har blodskräck. Han tog av sig mössan och jag tittade. Det såg inte värst ut, ett jack och en strimma blod. Tack och lov att det inte var köttigt och blodsprut. Hur som helst hade jag ingen möjlighet att titta in i huvudet och det är jag också glad över så vi bestämde oss för att köra till akuten. Under färden frågade jag med jämna mellanrum hur han mådde och fick varje gång ett positivt svar. Hade ingen plan på vad jag skulle gjort om han svarade att det var dåligt. Nåväl vi kom till sjukhuset, han fick träffa läkaren efter fem minuter och efter en kvart var han klar med fem stygn på skallen och besked om att allt var i ordning även på insidan.
Det var ju fantastiskt bra. Som den katastrofmänniska jag är hade jag redan gjort upp planer på hur jag skulle göra med hundar och annat när han skulle vidare på behandling i Bodö. Men mina katastrofplaner behöver sällan användas och tur är ju det.
Annars är det ju en jämn katastrof att inte bara maken skadar skallen utan att även min får stångas blodig på grund av att den ständiga bristen på DEN GODA VILJAN.
Jag kan bara konstatera att om människor med stora visioner bara får nej så låter man sig inte nedslås utan gör om sina planer. Nu är vi inne på att den paradisträdgård vi planerat i flera år istället ska bli ett parkeringshus.  Varför inte? Det är ju bara att tänka om och tänka så rätt att oviljansbröderna blir tillfredställda. För det är det enda som har betydelse. Hur män med makt ska må så bra som möjligt. Blotta din strupe och låt de gärna svepa med den sylvassa eggen några gånger såpass att det syns hur fint eggen tar, sen så får du lugn och ro. Snart finner de en ny slagpåse att hantera.
Det var det, och i morse gick en lavin över vägen in till Henningsvær. Fjorton spydde men ingen dog.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *