Idag startar städningen av foton och förhoppningsvis en blodig vägg

Det var jämförbart med ett långlopp, kroppen var helt slut av anspänningen, att se delar av mitt hus lastas på flak och sen skickas till soptippen. Vem vill vara med om det? Jag rekommenderar annan aktivitet om du själv kan välja. Dessvärre hade jag ingen valmöjlighet. Nu står mina fynd här och sakta men säkert ska jag ta vara på det som finns och i bästa av världar kan jag få behålla en massa minnen.

Medan mina minnen torkar har jag ordnat med bilder till polisen. Igår passade jag på att fotografera våran vägg som vätter  mot Hans fiskebruk. Den fick vi ju bygga om när de hade knuffat in väggen några decimeter. Så innan skreisäsongen började i år var väggen vit. Nu är den BLODIG. Ja, ni ser hur det ser ut på bilden. Skulle direktör FISK eller tjänsteman RISK acceptera att deras husvägg hade blodats ner av sin granne. Skulle inte tro det, men här är den allmänna uppfattningen på kommunen, att vi ska gilla läget. Så kan man tycka att vi har annat att tänka på och ska skita i blodiga väggar eller för den skull en sjö av vatten, blod och fiskrens som ligger nån decimeter upp efter väggen. Men jag tycker inte att vi ska blunda. Varför ska vi bli behandlade så här? Jo, det beror på att vi inte är med i samma nisseklubb, eller att vi inte slickat rätt anus vid rätt tillfälle. En del kanske skulle prata om korruption men vi har fått veta av en chef på kommunen att det ordet inte får nämnas. Så det tar vi inte i vår mun. Vad kan man säga? STÄDA VÄGGEN!

Så kan jag också passa på att nämna några ord om Patriks besök på kommunkontoret idag. Mötet var bokat långt innan det brann och det handlade om att få färdigt alla papper för att få bygglovet klart. Det här är en lång historia. Vi har ju gjort ett fatalt misstag när vi började renovera vår brygga: vi pratade med kommunen. Alla andra pratar inte med någon och bara bygger om. Så här sitter vi nu i en pappershög som är gigantisk. Det intressanta är att ungefär under samma tidsperiod har vi sökt bygglov i Umeå för en liten stuga på 36 kvadratmeter i strandskyddat område. Handläggaren på kommunen har varit hjälpsam och tillmötesgående och nu är vi nära ett godkännande. Dispens på strandskyddet är klart, så om en vecka eller två är vi i mål. Här hemma i Norge har vi varit under ständig bevakning. Vi har blivit stoppade för allt och inget medan andra i byn bara har byggt  hejvilt, och blivit godkända för både näringsverksamhet och uthyrning av rum utan några som helst papper.  Nu har vi ytterligare en sak hos kommunen i Norge eftersom vi har haft brand i huset. Man kan tycka att det skulle ligga någon empati i folk som ska hantera olyckliga ärenden, men vi fick besked om att det säkert tar en månad innan vi får tillåtelse att bygga upp det som är borta. Alltså måste de har arbetsbrist på kommunen. Ingen annan söker om tillstånd. Så allt i pappersväg de kan krama ur de där idioterna till svenskar, som kommit hit och skuldsatt sig över öronen för att rädda en brygga från undergång och skapa sin dröm, det ska de bara ha.

Jag drar väl hela soppan när jag nu är igång. Grannen köpte sin brygga och startade fiskebruk och uthyrning av rum inom loppet av någon månad. Där var det inte tal om bygglov. Riksantikvarien var heller inte något de behövde förhålla sig till. Medan andra inte får ändra något på fasaden utan att söka tillstånd kunde de här smacka in både dörrar och garageport utan någon som helst pappersexercis. Inte heller krävdes någon brandprojektering. Så visade det sig att de plötsligt fått igenom en bruksändring på bryggan. Det var ju intressant. Vi hittade deras papper på nätet och har nu skickat in detsamma gällande vår brygga till kommunen. Så kunde allt lösas lika enkel för oss som för grannen. Men inte. Kommunen meddelade  att det inte går att bara ändra hur som helst, vi måste igenom hela processen med bygglov och allt. Att grannen kan klara sig utan hela processen beror på att de  har en annan handläggare. Vad betyder det? Att olika handläggare har olika regler att följa? Vi har alltså FEL handläggare? OTUR! Ja, men då får vi väl byta handläggare då. Ok. Då satsar vi på det.

I morgon är det en helt ny dag och vi ser fram emot den. För den här dagen var inte månadens bästa.

Så godnatt och så ser vi fram emot en god morgon!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *