Igår hände något positivt och idag var det som vanligt eller ännu värre.

Igår fick vi vatten. Världens trevligaste hantverkare kom hit klockan åtta på kvällen efter en hel dags arbete, med ett stort leende på läpparna och berättade att han försökt få igång fruset vatten på tio andra ställen innan han kom till oss. Det hade misslyckats på alla tio men här ångade han upp det frusna och så kom vattnet. Vilket nöje! Där hade vi tur! Vilket flyt! Nu kan vi både diska och duscha.
Tidigare under dagen hade jag oroat mig för all snö som kom och all vind som blåste. Vågade inte gå förbi huset eftersom jag inte vill se hur illa det går, hur mycket som förstörs där det inte finns någon vägg. Får ont i kroppen av misshandeln. Jag som vanligtvis blir lycklig som ett barn när det snöar. Men nu vill jag inte ha någon nederbörd. Sol och vindstilla är det enda väder som välkomnas!
Gårdagen var också fokuserad på att få prata med en ansvarig polis och för att få höra hur det går med utredningen. Fick ringa många gånger, utan svar,  men fem minuter innan arbetsdagens slut fick jag kontakt. Mannen jag trodde var den ansvarige hade inte den positionen, hade alltså  jagat fel polis. Jakten gav noll. Men i morse innan jag började  undervisa alla barn på klarinett och flöjt fick jag tag på den rätta. Han kunde berätta att de ska undersöka mer och göra fler vittnesförhör, de var inte på långa vägar klar. Men då undrade jag hur länge de tror det tar? Två veckor, säger människan. TVÅ VECKOR!? Hur är det möjligt? Jo, de har andra saker att utreda. Andra saker? Det här är det enda viktiga ! Jag försökte förklara att huset blir så förstört som det står utan väggar och utan stöttor. Men vad hjälper det, att jag pratar om mina intressen. INGENTING! Så där säger väl alla. Vad är viktigare än något annat?
Så där tappade vi modet. I samma slask åkte det positiva tänkandet och tror på att det ordnar sig snart. I avloppet åkte planen på när vi kan flytta hem. I vasken for alla andra planer för framtiden. Nu tror jag det är dags att sätta sig i bilen och köra så långt soppan räcker, där är allt säkert mycket bättre. Det är mycket grönare på andra sidan. Inga långbänkar, inga fiskskallar och inga bråkstakar. Bara underbart och vackert.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *