Han kom hem från vågorna

Han kom hem igår. Hela dagen var han där ute bland fem eller sex meter höga vågor. Hur man nu mäter dem? Jag såg i lokaltidningen på nätet att det var så dåligt väder ute till havs så båtarna på skreiVM vände tillbaka in mot land. Men inte båten som Patrik var på. De åkte ut och sen kunde de inte vända. De fick åka till en ö och i skydd av ön blev det lite mindre vind och då kunde de vända. Det där hade jag ingen aning om. Jag satt hemma och såg allt möjligt obehagligt framför mig. Till slut började jag invänta polisbesök, inte att de skulle  öppna huset så vi fick hämta saker vi behöver. Det har jag slutat drömma om.  Nej, jag tänkte att de skulle komma och beklaga sorgen. Mannen fann de på 56 meters djup. Men tack och lov kom ingen polis. Det var mannen själv som dök upp. Han hade inte haft det så kul. Mest en massa slit och släp eftersom de flesta på båten var sjösjuka. Bra! Hoppas han minns den här dagen och framöver väljer att åka båt i vackert väder utan höga vågor.
I fredags sålde vi vår båt, har inte tid med det projektet just nu. Men vi behöll vår flytbrygga och den satt förtöjd vid vår kaj. Idag skulle Patrik ordna med förtöjningarna så det satt ännu bättre. När han kom till vår kaj var flytbryggan borta. Efter lite spaning såg han den på andra sidan hamnen, förtöjd. Men hur den hamnat där och vem som förtöjt den vet vi inte. Huset står i alla fall kvar trots en otroligt blåsig och snöig dag. Jag får ont i hjärtat av det här vädret. Tycker inte att det ska snöa in i huset, eller att saker ska blåsa sönder. SLUTA BLÅS!
Nu är det slut på den här vilodagen. Härligt. Jag tycker inte om vilodagar. Det är för segt. Ser fram emot en grå vardag, måndag blir perfekt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *