Sotad tillvaro i apans år.

Så här ser det ut på ett golv i vårt hus. Häftigt ser det ut men det är klart att det tar lite tid innan allt det där sotet är borta. Nu har det i alla fall börjat röra på sig i huset efter åtta veckor, så pass att rörmokarna är där och jobbar. De kom igår och har börjat byta rör, eftersom allt har frusit sönder. Sen vet vi inte hur mycket som är skadat av varmvattenberedare , toalettstolar, kranar och diskmaskiner. Det visar sig. Jag hoppas vi får vatten i någon kran innan de tar helg. Jag tar inte helg. Tycker helgdagar passar bra till arbete, när man ändå inte är beroende av varken tipsextra eller after work. Här på Lofoten finns inte after work. Jag tror folket bara vill hem efter jobbet. Nu har jag inte nåt särskilt stort kollegium, är anställd 15 % på Kulturskolan så det har inte gett mig någon direkt inblick i vad kollegorna sysslar med. Men utifrån mina samtal med vänner och bekanta under årens lopp så tror jag inte after work har etablerat sig här. Däremot har quiz kommit, till och med till Henningsvær. Frågesport på ren svenska. Jag har nog med frågesport inbyggt i mitt inre, så jag behöver inget extra i grupp. Är nog ganska tråkigt på det viset. Apropå tråkig läste jag och Patrik en artikel i Dagens Nyheter om extroverta och introverta människotyper. Utifrån att besvara några frågor kunde man se vilken grupp man själv tillhör. Jag kom fram till att jag inte var introvert, lite förvånad, eller kanske besviken. Vet inte men jag sa nåt förvånande till Patrik som utbrast -Du är inte introvert, du som är en teaterapa!
Nu blev jag förvånad. Har aldrig blivit kategoriserad som teaterapa snarare en djävla apa, men det hör till undantagen. Blev i alla fall så förvånad att det där har följt mig i flera dagar. Teaterapa, är inte det en sån som vill underhålla till varje pris.? Eller en som vill synas och ta plats? Underhålla vill jag väl inte mer än nån enstaka gång men blir gärna underhållen, ja road. Synas vet jag inte heller, har inget behov men det gör mig inget om jag råkar synas. Ta plats, ja, om jag ska utföra något eller är tillkallad vill jag gärna rymmas men jag behöver inte nån stor yta. Jag ryms alldeles utmärkt om det är runt 160 i takhöjd. Så små krav är det väl ändå inte många som har? Nej, det där med teaterapa var nog en missbedömning. Han får gärna kalla mig apa men teaterapa känns inte igen.
Nu ska jag avsluta och gå till dagens uppgift. Flytta saker, bära böcker och på så sätt göra plats för sanering. När dagen är slut kanske jag ser mer ut som en apa, i alla fall om man kollar längden på armarna. Ska höra vad maken säger…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *