Det spricker sakta men det kommer också att ordna sig.

Man kan tänka sig att bli deprimerad av att tömma lägenheter , packa ner i lådor och så försöka pressa in allt i ett litet rum som inte ska saneras i första omgången. Det har jag inte blivit. Jag ser det mer som en handling i rätt riktning. Finns ingen genväg för att kunna flytta hem. Ja, för någon människa finns genvägar för allt. Man bara anlitar nån firma som gör allt, betalar och ser glad ut. Men eftersom det inte finns som alternativ i den här plånboken så gör vi jobbet själv och ser glad ut. Det verkar fungera. Att se glad ut, även om inte rörläggarna lyckades få igång vattnet i huset. För på fredagsmorgon sa rörmokaren att innan de tar helg skulle vattnet vara igång. Fortfarande vid denna ålder av 56 år tror jag på vad folk säger. Sen blir jag dessvärre inte överraskad när det är tomt i kranen på fredagkväll. Inte fullt lika glad men tänker att det hände väl nåt som försinkade hela upplägget. Det kan räcka med att frugan gripits av panik, och då var han bara tvungen att gå tidigare, innan jobbet var klart. Det är ju begripligt.
Men i morgon är en ny härlig dag och nya möjligheter att både få till vatten och få hit de elektriker som aldrig kom förra veckan. Så tänker jag att allt blir så bra att vi kan flytta hem redan nästa fredag.
Medan huset förbereds för en sanering står den andra halvan helt still. Avspärrad. Ingen polis i sikte men fortfarande pågår brottsundersökningen på något sätt. Sakta knakar det i fogarna. Den vackra tapeten som kom på väggen lagom till Patriks födelsedagsfest förra året har nu börjat tappa sin glans. Eller glansen är väl kvar men den spricker och slits itu. Sakta…
Men vi tror att det också ordnar sig. Precis som det gjort med benämningen: teaterapan. Min godaste väninna som jobbar inom teatern uppmanade maken att omedelbart  stryka kombinationen teater och apa ur vokabuläret. Hon skrev: “Det förekommer ytterst sällan just apor på teatern, åtminstone sedan 1820-talet. En och annan avart av människosläktet travar dock fortfarande omkring, men den sorten blir också alltmer sällsynt, dessbättre. Inte minst tack vare me-too/jag-också.”
Ja, det blir någon slags ordning på allt. Både olämpliga vokabulär, vattenförsörjning, polisutredningar och tapeter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *