Sommaren är kommen

Jag hade nästan gett upp. Tänkte att sommaren uteblev det här året.  Det har ju hänt förr. Men igår vände det. Jag vaknade i en dimma, trodde jag. Det var ihärdigt regn, som efter lunch sakta förvandlades till strålande sol och värme. Ja, inte den värmen som södra Skandinavien och norra Sverige har, men varmt så pass att benen får hoppa ur byxan. Å andra sidan verkar det vara så besvärligt för merparten av befolkningen där hetta råder så den värmen kan de behålla. Jag nöjer mig med 23 grader.
Så är det det där med att ta vara på härligheten, fånga dagen, njuta och bara vara. Fullt ut ta vara på alla de 23 grader som bjuds. Det är inte lätt utan semester. Inte helt enkelt med semester heller. Nu har vi inte ledigt men vi får äta frukost, lunch och middag ute. Då njuter jag dubbelt upp av både mat och värme.
Vi äter ute trots att vi inte har någon trädgård, sitter ute på gatan som i storstan med bilarna några meter från fötterna . Känns ungefär som på en gatuservering i Italien. Det är ju inte värst. Vi är en turistattraktion i dubbel bemärkelse, det brandskadade  huset och matbordet nästan på gatan. För allmän beskådan av alla . Dessutom passerar alla två gånger eftersom vi bor i slutet av ön. Dubbel glädje.
Det är helt ok med vandrande folk men fullproppade bussar vill vi gärna slippa. När nu folk är på semester kan de väl få gå ut och andas samtidigt som de njuter av Henningsvær. Men som verkar är det stressigt att semestra med buss eftersom de inte får stiga av och om de kommer sig ut  står bussen på tomgång beredd att lämna vilken sekund som helst. Jag ska inte på bussemester.
Det kommer jag ihåg att pappa varnade mig för efter  en busstur till Paris. Han var glad över att han hade köpt nya gymnastikskor  eftersom han då med lätthet kunde springa förbi alla och komma först i kön till restaurang eller toalett. Annars var det osäkert om han fick tid att äta  eller kissa innan bussen for igen. Ja, jag har lyssnat till hans råd. Ingen bussresa varken till Paris eller någon annan attraktiv del av världen.
Begriper inte varför det är så svårt att bara stänga gatorna för bussar? De kan parkerar på den stora parkeringsplatsen och släppa ut folket. Då blir det mindre trängsel,  lägre blodtryck, gladare människor och friskare luft. Låt oss andas. Frisk luft!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *