Telefonnummer saknas men inte fasadbelysning.

Förväntar mig inte att någon har tid eller lust att läsa, ändå skriver jag.
Men till min förvåning har jag blivit informerad av en vän i Sverige som har läst, att det i princip är omöjligt att hitta mitt telefonnummer.  Hon som jag saknar telefonsamtal och bestämde sig för att ringa när hon hade läst min blogg. Som hon hade fått jobba för att kunna ta kontakt. Så fick  jag en förklaring till varför ingen ringer. Jag som trodde livet gick utför, att vi blir alltmer isolerade och därmed ensamma. Nej, det gäller inte alla men troligen mig, trodde jag.
Men stackars alla människor som inte önskat annat än att få prata med mig, och så fick de inte tag på numret. Det var ju tokigt. Varsågoda: +4746633502. Så nu kanske jag gnällt i onödan. Troligen är det inte någon minskad aktivitet med samtal om man bara hittar telefonnummer. Så enkelt!
Förutom att telefon ringde så händer det grejer på byggfronten. Nu har vi byggställning utanför huset igen. Det har vi haft konstant på olika ställen under dessa år men nu känns det märkvärdigt. Med denna ställning kommer snart en fasad att resas. Det är flera män som pinnar på, upp och ner i ställningen och det rivs och det byggs.
Annars har jag  som vanligt lite tjall med sömnen. En hund har haft krångel i magen. Så häromnatten var det många snabba turer ut för paniktömning. Sen är det svårt att somna om. Jag ligger och vrider både mig och mitt inre för att somna eller lösa problem. Det avlöser varann. Miljön tänker jag mycket på. Det har jag i och för sig alltid gjort, eller i alla fall sen jag blev vuxen. Stor oro. Så sätter jag mig till slut upp i sängen och vad ser jag. Mitt i den mörka natten på det ena och andra huset: FASADBELYSNING. Varför? Varför i hela äckelfjäll har man lampor efter husväggarna? För att hitta hem? För att man är mörkrädd? Eller för att man har ett särdeles vackert hus som alla måste glo på, även nattetid?
Jag är ledsen och det ser fruktansvärt ut. Dessutom signalerar det en enda sak: VI SKITER I MILJÖN!


Härligt, så var det sagt. Jag går dock inte så långt att jag säger upp bekantskapen med er som har fasadbelysning. Men eftersom ni säkert undrat vad jag tycker om lyset så är nu allt tillkännagett.
Japp,  då säger vi så.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *