Har inte sand i håret

Hus med byggställning

Dagar och veckor och månader och vi närmar oss år…
Så här ser det ut. Blått och nytt och fönster. Men dessvärre fel storlek, på fönsterna. Eller rätt yttermått men ljusinsläppet är reducerat med 22%. Det är för mycket. Så pass mycket att det känns när man kommer in i rummen. Enkelt beskrivet: du kommer in i en koja istället för ett slott. Inte vad jag önskar när jag nu en gång flyttat in i ett slott. Ja, ni förstår säkert att jag inte menar slott men…
Nåväl det ska ordnas med andra fönster men först ska röklukten bort. Nu värms huset upp till fyrtio grader och sen ska folk med god näsa in och lukta. Om det finns kvar någon rök så kommer de med en ångmaskin och ordnar resten. De sprutar in nån ånga och sen väntar vi ett antal dagar.
Så vi har tömt allt från den delen av huset som fanns kvar.  Lite pyssel…
Med lite tur så är röksaneringen klar nästa vecka. Sen börjar snickarna spika ytterpanel och bygga en insida. Där ser det nu ut som när vi flyttade hit.
Lite tröttsamt att stå på ruta ett men å andra sidan väldigt uppiggande att det inte längre gapar ett stort hål i huset.
Annars så regnar det. Inte hela tiden men ofta. Det är grått. Tror att snön på fjällen har regnat bort man ser inte topparna över molnen.
Det ser ut ungefär som det politiska läget i Sverige. Grått.
Jag följer utvecklingen och mår illa av bristen på empati som sprider sig som en välgödd virus. Ännu mer illamående blir jag av klimatrapporterna. Eller illamående räcker inte. Ångest är väl det rätta ordet. Men vem bryr sig. Lite ångest har väl ingen dött av och jordklotet har ju snurrat i miljoner år så det snurrar säkert i flera miljoner år till. Så säger de med minst förmåga att tillgodogöra sig forskningsresultat. Eller de som bäst trivs med hela huvudet i sanden. Tycker mig se mycket sand  flyga från många skallar.
Själv ska jag inte ta någon weekendresa med flyg, inte äta kött, inte äta odlad fisk, inte köra bil i onödan, inte använda teflonprodukter som innehåller polytetrafluoreten, minska plastanvändningen och för övrigt njuta av naturen så långt det går. Det är säkert en massa annat jag inte ska göra eller ändra på. Jo, plocka skräp och så har vi börjat dumpstra, det ger lite spänning i vardagen. Ja ungefär så får det bli.
Och annars har vi haft en fantastisk vecka med sonen och svärdottern. Lycka!
Och lycka till med klimatångesten eller sand i ögonen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *